Ampute Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nın finalinde Angola'yı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Ay-Yıldızlılar hem müzesindeki tek eksik parça olan Dünya Kupası'nı hem de 4 yıl önce Meksika'da Angola'ya penaltı atışlarıyla 5-4 kaybettiği maçın rövanşını alarak büyük bir başarı elde etti.

52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde binlerce taraftarın coşkulu desteği altında maça çıkan Ampute Futbol Milli Takımımız, 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31. (penaltıdan) ve 43. dakikalarda Rahmi Özcan ve 49. dakikada Serkan Dereli'nin golleriyle galibiyete ulaştı. Angola'nın sayısı 24. dakikada Adao'dan geldi. Millliler, maçın ardından asker selamıyla tribünleri selamladı.

Final maçının ardından düzenlenen törende Ampute Milli Takımımıza şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca tek tek sporcularımızı kutlayarak madalyalarını verdi. Kupa ve madalya törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve diğer yetkililer katıldı. 

Kupanın En iyi Oyuncusu seçilen Ömer Güleyüz'e ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Ömer Güleryüz ayrıca attığı 9 Golle kupanın Gol Kralı oldu. Ömer Güleryüz, Gol Krallığı ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den aldı. Angola file bekçisi Esteban da turnuvanın kalecisi seçildi.