Başkan Büyükekşi, Şampiyonlar Ligi Kupasını Futbolseverlerle Buluşturdu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul'da 10 Haziran akşamı oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde kupayı futbolseverlerle buluşturdu.

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükekşi, kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonun İstanbul'da düzenlenmesinin önemine değindi.

Kupanın tanıtım açısından da çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Büyükekşi, "Milyarlarca insan bu maçı cumartesi gecesi stattan ve televizyondan izleyecek. Türkiye'nin bilim, sanat ve sporla anılması son derece önemli. İstanbul'un bu şekilde dünyanın gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükekşi, 2028 veya 2032 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesini istediklerini vurgulayarak, "İnşallah özellikle futbolla iç içe olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumartesi günü Aleksander Čeferin'i kabul edecek. Bu turnuvanın finalinin İstanbul'da yapılmasının önemi bir kat daha fazla. Bu turnuva, 2028 veya 2032 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi adına bir turnusol kağıdı olacak. Onun ilk denemesi olacak. O yüzden çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Hamit Altıntop: "Burada olmak bizim için çok önemli"

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'da oynanacak olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

TFF