Bekir Mehtap: 6-7 haftaya ihtiyacımız var

1922 Konyaspor'un teknik direktörü Bekir Mehtap, bugünkü antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen umutlu olduklarını dile getiren Mehtap, 'Minimum 6-7 haftaya ihtiyacımız var' dedi.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor, antrenmanlarına devam ediyor. 

Saraçoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde konuşan 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, “Göreve  başladığımızdan bu yana; bugün itibariyle 11. antrenmanı yaptık. 2 tane de resmi maça çıktık. Henüz hazır olmadığımız maçlarda boy gösteriyoruz. Dediğimiz gibi geç kurulduk. Haftalar ilerledikçe daha iyi hale geliyoruz. Çocukların fiziksel kapasitesi ve sahadaki oyun kurgumuz şekillendikçe eminim ki daha iyi bir noktaya geleceğiz. Çocuklar son derece gayretliler. Yönetimimiz bu konuda başından beri gayretli. Herkes bir gayretle ve çabayla bu takımı sahaya çıkardı. Bizim de görevimiz haftalar ilerledikçe sahaya istediklerimizi yansıtmak” diye konuştu.

Yeni kurulan bir takım olduklarını belirterek, tam anlamıyla hazır olabilmeleri için minimum 6-7 haftalık hazırlık sürecine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Mehtap, şunları söyledi:

"Biz böyle bir süreci geçiremedik ve 2 haftadır müsabaka döneminde çalışıyoruz. Hazırlık dönemindeki programı uygulayamıyoruz. Bizim en azından bir 6 haftaya ihtiyacımız var. Şu anki gayretimiz bunu en erkene çekebilmek. Bunun için de yoğun bir program içeriği oluşturduk. Ekstra antrenmanlar yapmaya gayret ediyoruz. Ama minimum 6 haftadan önce hazır olmamız zor.

İlk maça 20.6 yaş ortalamasıyla çıktık. Neredeyse ilk 11’in tamamı uzun yıllar Konyaspor Akademisi’nde eğitim görmüş oyunculardan oluşuyor. Sonraki maçta 20.6’yı 20.5’e düşürdük. Yaş ortalamasını daha da düşürmeye çalışıyoruz. Dediğimiz gibi; tamamen kendi bünyemizde görev yapmış, Konyaspor Akademisi’nde yer almış oyuncularla çalışıyoruz. Pilot takım hüviyeti de böyle olmalı aslında. Yaş ortalamasını düşürebildiğimiz kadar düşüreceğiz. Gençlerimize güveneceğiz. Onlar da bu gayreti ve çabayı karşılıksız bırakmayarak iyi bir şekilde gelişimlerini sürdürecekler. Bizim esas amacımız Konyaspor A takımına oyuncu yetiştirebilmek. Bu amaçtan şaşmadan yolumuza devam edeceğiz.”