Cengiz Dönmez FMG Yönetiminde

Usta Gazeteci, eski hakem ve spor adamı Cengiz Dönmez Flaş Medya Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine getirildi..

Akajans ve Tercüman Gazetesi’nin uzun yıllar Konya Büro Şefliğini yapan Konya’nın en kıdemli usta gazetecilerinden Cengiz Dönmez FLAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel müdürü oldu.

Tercüman Gazetesi kapandıktan sonra öğretmenlik yapmaya başlayan ve bu süre içerisinde de meslekten kopmayıp ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Cengiz Dönmez, emekli olduktan sonra, mesleğe aktif olarak dönerek Flaş Medya Grup ailesine katıldı.

Konya Olay TV, Konya Olay Gazetesi, Konyaolay.com, konyakent.com ve konyasport.com gibi dijital platformda yayın yapan yayınlardan tam yetki ile sorumlu olacak olan usta gazeteci Cengiz Dönmez, mesleğe ilk başladığı gün gibi heyecanlı olduğunu söyledi. 

KonyaolayTV’den başlamak üzere tüm yayınlarda yeni bir yapılanmaya gidileceğini  ve iyi bir kadro oluşturarak Konya basınına yeni bir heyecan katacaklarını belirten Dönmez, görevine 21 Eylül Çarşamba itibari ile başladı..

 

CENGİZ DÖNMEZ KİMDİR?..

Babasının memuriyeti sebebiyle bulunduğu Erzincan’da Erzincan’ın Sesi Gazetesinde gazeteciliğe başladı.

Konya’da yayınlanan Türkiye’de yarın Gazetesinde yazı işleri Müdürlüğü, Milli Gazete Konya Temsilciği, Akajans ve Tercüman Gazetesi Konya Büro Şefliği, Sun TV’de Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Halen Hakimiyet Gazetesinde spor yazıları yazmaktadır.

Gazetecilik döneminde Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmada; Haber dalında Türkiye birinciliği, sayfa düzeni dalında Türkiye ikinciliği ödüllerini kazandı. Yerel alanda çok sayıda ödüller aldı. 

Özal hükûmeti zamanında Basından sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından bilgi ve deneyimlerini artırmak için İngiltere (Londra)’ye gönderildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Kaleci olarak amatör takımlarda futbol oynadı, sonrasında da futbol hakemliği yaptı.  TFF Konya İl Temsilciliği, Konya İl Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunudur.

Bazı okullarda Tarih Öğretmenliği ve Rehber öğretmenlik görevlerinde bulundu. 

Askerliğini kısa dönem olarak Denizli’de yaptı. 

Evli ve iki çocuk sahibi ve İngilizce bilmektedir.