Millilerimizden Hırvatistan'da zaferle döndü

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu altıncı maçında deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek grubunun lideri olmayı başardı

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda dün akşam Hırvatistan ile yaptığı karşılaşmadan zaferle çıktı. Altıncı maçını deplasmanda güçlü rakibi Hırvatistan ile oynayan millilerimiz, ilk yarıda kaydettiği tek golle grubunda liderlik koltuğuna oturdu. 

Maçın 30. dakikasında Salih Özcan’ın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Barış Alper, kalesini terk eden Livakovic’in üzerinden topu ağlara gönderdi. Ay-yıldızlı ekibimiz 1-0 öne geçti. Millilerimiz skoru korumayı başardı ve zorlu deplasmanda çok iyi bir oyun sergileyerek, 3 puanı tek golle aldı ve büyük avantaj elde etti.

Maçın uzatma dakikalarında Hırvatlar lehine verilen penaltı VAR kararıyla iptal edildi.

Grupta puanını 13’e çıkaran A Milli Takımımız, pazar günü Konya’da Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan İtalyan teknik adam Vincenza Montella, A Milli Takım'ın başında çıktığı ilk karşılaşmada kazanan ilk İtalyan hoca oldu. Daha önce Millilerimizi çalıştıran İtalyan hocalar Sandro Puppo, Leandro Remondini ve Giovanni Verglien ilk maçlarını kazanamamıştı.