Montella Konya'ya geliyor

A Milli Takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Vincenzo Montella, ayağının tozuyla Konya'ya geliyor. İtalyan teknik adam Konyaspor-Beşiktaş maçını izleyecek

A Millî Takımının yeni teknik direktörü Vincenzo Montella imzayı attı.

A Milli Futbol Takımı’nda Stefan Kuntz’un ayrılığı sonrası anlaşmaya varılan Vincenzo Montella için TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. A Milli Futbol Takımı ile 3 yıllık anlaşmaya varan Montella teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini söyledi.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, ilk maçını Letonya karşılaşmasının da oynanacağı Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda izleyeceğini kaydetti. 

Montella, Süper Lig'in 7. haftasında 1 Ekim Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Konyaspor Beşiktaş maçı için Konya'ya gelecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım'da görev yapan yabancı teknik direktörlerin daha önc hep kendi ülkelerinde kaldığını, ancak Montella'nın anlaşma gereği İstanbul'da ikamet edeceğini ve bu nedenle sadece 4 büyüklerin değil Anadolu'daki maçları da izleyeceğini ifade etti.

Büyükekşi, "İlk adımını da hemen atarak, cumartesi günü Konya'ya gidiyor. Pazar günü Konyaspor - Beşiktaş maçını izleyecek. Oradan pazartesi günü Kayseri'ye geçecek ve Kayserispor - Başakşehir karşılaşmasını izleyecek. Bu bir seferlik değil, bundan sonra gerekirse Anadolu'daki bütün takımların, sadece Süper Lig değil 1. Lig'in de karşılaşmalarını takip edecek. 21 Yaş Milli Takımımız da hocamızın kontrolünde olacak. Oyuncu havuzumuzu genişletmek istiyoruz. Bu genişleyen havuzdan futbolcu seçiminde hocamız bu işin sorumlusu olacak. Kendi ajandasını belirleyerek bütün maçları izlemeye çalışacak. İçimizden biri olarak bu görevi yerine getirecek" dedi.