Sesi Görenler Ligi kura çekimi Riva'da yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Sesi Görenler Futbol Ligi 2022 Sezonu Fikstür Çekimi, 7 Mayıs Cumartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Sesi Görenler Futbol Ligi, Dünya'da görme engelliler futbolunun tek deplasmanlı ligi olarak yer almaktadır.

Erdem: "Tekrar Paralimpik Oyunlarına katılmayı hedefliyoruz"
Engelli Federasyonlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, aradan geçen 8 yıl boyunca Avrupa ve Dünya'da hala deplasmanlı ilk ve tek lig olma özelliği taşıyan Sesi Görenler Futbol Ligi kura çekiminin Riva'da yapılacak olmasından ve kulüplerimizi burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
Yıldırım: "Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz"
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım ise yaptığı açıklamada "Sesi Görenler Futbol Liginin Milli Takımımıza katkısı çok büyük. Tüm kulüplerimiz futbolcu fabrikası ve Milli Takım seçmelerinde diğer ülkeler sporcu bulamazken biz 40 sporcuyla seçme kampları yapıyoruz dedi.
Sesi Görenler Futbol Ligi'ne katılacak olan kulüpler şunlar:
1. İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü
2. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
3. Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü
4. Yıldırım Belediyesi Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü
5. Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
6. Yukatel Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü
7. Türkiye Görme Engelliler Derneği Spor Kulübü
8. Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü